БРИТ-МАРИ БЕШЕ ТУКА

Дома / БРИТ-МАРИ БЕШЕ ТУКА
Loading Events
24
Јули
Петок

БРИТ-МАРИ БЕШЕ ТУКА

Локација: Сули Ан
Цена: 100 денари

BRITT-MARIE WAS HERE (2019), Шведска

спортска комедија / траење: 97 минути

режија: Тува Новотни

улоги: Пернила Аугуст, Вера Витали, Петер Хабер,...

награди: номинација за најдобра актерка на Гулдбеџ наградите, ...

  • НИКОГАШ НЕ Е ПРЕДОЦНА ДА СЕ ПОЧНЕ СО ЖИВОТ:  Брит-Мари има 63 години и штотуку ги остави зад себе 40 годишниот брак и нејзиниот долг живот како сопруга. Некои велат дека е здодевна пасивно-агресивна тетка, но за неа новата работа во малиот град Борг ќе биде предизвикувачка. Малиот град нема друга гордост, освен младата фудбалска репрезентација, која Брит-Мари започнува да ја тренира. Така започнува патувањето исполнето не само со борби и предизвици, туку и со топлина и љубов...