КАДЕ СИ, ЖОАО ЖИЛБЕРТО?

Дома / КАДЕ СИ, ЖОАО ЖИЛБЕРТО?
Loading Events
22
Јули
Среда

КАДЕ СИ, ЖОАО ЖИЛБЕРТО?

Локација: Сули Ан
Цена: 100 денари

КАДЕ СИ, ЖОАО ЖИЛБЕРТО? - WHERE ARE YOU JOA GILBERTO? (2017), Швајцарија/Германија/Франција

документарец  / траење: 107 минути

косценарио и режија: Жорж Гашо

улоги: Жоао Жилберто, Жоао Донато, Марк Фишер,,...

  • ВО ПОТРАГА ПО ЛЕГЕНДАТА НА БОСА НОВАТА: филмот ги следи стапките на германскиот писател Марк Фишер, кој опсесивно го бараше легендарниот татко-основач на Боса Нова, бразилскиот музичар Жоао Жилберто, кој не се појавил во јавноста со децении...