НЕВОЗМОЖНА ЉУБОВ

Дома / НЕВОЗМОЖНА ЉУБОВ
Loading Events
18
Јули
Сабота

НЕВОЗМОЖНА ЉУБОВ

Локација: Сули ан
Цена: 100 денари

НЕВОЗМОЖНА ЉУБОВ - UN AMOUR IMPOSSIBLE (2018), Франција/Белгија

романса / траење: 135 минути

косценарио и режија: Катерин Корсини

улоги: Виржини Ефира, Нилс Шнајдер, Џени Бет, ...

награди: 4 номинации за наградите Цезар, номинација за наградата од публиката на Филмскиот фестивал во Ротердам ,...

  • СООЧУВАЊЕ СО ПРЕДРАСУДИТЕ: во доцните ’50-ти години од минатиот век во Франција, скромна службеничка запознава брилијантно момче од богато семејство. Нивната љубов резултира со ќеркичка, но момчето одвива да стапи во брак надвор од неговата класа...