СЕ’ ЗА МЕНЕ (МЛАДИОТ ЧОВЕК НА СВЕЖ ВОЗДУХ)

Дома / СЕ’ ЗА МЕНЕ (МЛАДИОТ ЧОВЕК НА СВЕЖ ВОЗДУХ)
Loading Events
21
Јули
Вторник

СЕ’ ЗА МЕНЕ (МЛАДИОТ ЧОВЕК НА СВЕЖ ВОЗДУХ)

Локација: Сули Ан
Цена: 100 денари

СЕ’ ЗА МЕНЕ (МЛАДИОТ ЧОВЕК НА СВЕЖ ВОЗДУХ) - DER JUNGE MUSS AN DIE FRISCHE LUFT (2018), Германија

биографска комедија / траење: 100 минути

режија: Каролине Линк

улоги: Луизе Хеер, Зенке Меринг, Хапе Керкелинг,...

награди: 3 награди од 6 номинации за Германските филмски награди, награда Бамби за најдобра актерка, награда за најдобра машка улога на Филмскиот фестивал во Сиетл,...

-       ЕКРАНИЗАЦИЈА НА КНИГАТА НА ХАПЕ КЕРКЕЛИНГ ЗА ЕДЕН ОД НАЈОМИЛЕНИТЕ СОВРЕМЕНИ ГЕРМАНСКИ КОМИЧАРИ: Ханс Петер „Хапе“ Керкелинг  е култен лик на германската комедија. Филмот зборува за него, за неговата депресивна, презаситена мајка, срдечното семејство, соништата...