Концерт на Тампеи Накамура – пијано – Јапонија

Дома / Концерт на Тампеи Накамура – пијано – Јапонија
Loading Events
14
Јули
Четврток

Концерт на Тампеи Накамура – пијано – Јапонија

Локација: Музеј на Македонската борба
Цена: /

Темпеи Накамура – ​​композитор / пијанист

Роден во Кобе, Јапонија, пијанистот и композитор Темпеи Накамура ги започнал своите студии по пијано на 5-годишна возраст. Во средното училиште, неговиот дом бил уништен од Големиот земјотрес Ханшин. Тој го напуштил средното образование за да работи во индустријата за рушење. Иако никогаш не свирел на пијано за време на неговите средношколски и средношколски години, тој бил примен во музичко училиште и продолжил да студира на Универзитетот за уметности во Осака, каде што дипломирал на врвот на курсот по пијано. Во 2006 година, тој се пресели во Њујорк за да ја продолжи својата кариера на меѓународно ниво. Во 2008 година, тој го направи своето деби на ЦД од EMI Music Japan. Во 2010 година, тој го имаше своето соло рецитално деби во Карнеги Хол, Њујорк. Тој настапува секоја година во Европа и има одржано концерти во Concertgebouw во Амстердам, Maison de la Culture du Japon à Paris, Јапонско-германски Берлински центар и други места во различни земји вклучувајќи ги Шпанија, Португалија, Италија, Австрија, Луксембург, Естонија, Словачка, Украина и Белорусија. Дополнително, тој отиде на турнеи низ Јапонија низ целата земја и одржа концерти во „неистражени региони“ како што е Кумано-кодо, регистрирано место за светско наследство. Тој го посвети својот проект „Изгрејсонце“ на напорите за реконструкција на Големиот земјотрес во Источна Јапонија и беше почестен од Здружението на уметници од префектурата Хјого со наградата за унапредување на уметноста во 2015 година. Тој моментално е со седиште во Њујорк и Токио.